Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

"ΠΡΩΙΝΗ ΣΙΩΠΗ". Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συνθέτη-συγγραφέα Χάρη Κανάκη.


Αγαπητοί φίλοι, από τις 10 Ιουνίου 2019 κυκλοφορεί το βιβλίο μου με τίτλο "ΠΡΩΙΝΗ ΣΙΩΠΗ", από τον εκδοτικό οίκο "Andy's Publishers".
Αναρτώ το σημείωμα παρουσίασης του βιβλίου από τον εξαιρετικό επιμελητή και εκδότη μου, φιλόλογο, Σταύρο Κρητικό, όπως και το σχετικό link του εκδοτικού οίκου από το οποίο μπορεί όποιος επιθυμεί να το παραγγείλει.
Διατίθεται σε όλη τη χώρα μια και μπορείτε να το παραγγείλετε και από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας.


Χάρης Κανάκης
Συνθέτης-Πιανίστας-Συγγραφέας.

Σημείωμα του Σταύρου Κρητικού, εκδότη – επιμελητή.

"Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε στα ελληνικά γράμματα τη νουβέλα «Πρωινή σιωπή» του Χάρη Κανάκη. Ένα έργο που περιστρέφεται γύρω από δύο κύριους άξονες. Ένα οδοιπορικό στην καταναγκαστική ψυχοσύνθεση των δυτικών κοινωνιών των επίπλαστων αναγκών και του άμετρου καταναλωτισμού από τη μια, και ένα αλφαβητάρι του αναχωρητισμού από την άλλη, μέσα από την ηρεμία και την απομόνωση που μπορεί να προσφέρει η αναζήτηση της ειρήνης με τον Θεό και τον Εαυτό, αν αυτά μπορούν να διαχωριστούν.
Ο συγγραφέας στήνει αριστοτεχνικά έναν ιδιότυπο μονόλογο όπου αναμενόμενα κυριαρχεί η φωνή του αφηγητή αλλά αναπάντεχα εμπλέκονται τόσα άλλα πρόσωπα που αχνοφαίνονται στον κόσμο του σαν τις μακριές σκιές ενός ήλιου που δύει. Μέσα από την άκρατα συμβολική σύγχυση της χρονικής γραμμικότητας, της πραγματικότητας και της παράνοιας περιγράφεται η μετάβαση από την «εξωστρέφεια» της κοσμικής ζωής στην εσωτερικότητα του μοναστικού βίου. Μια μετάβαση που καθρεφτίζει την περιπλοκότητά της στην αφήγηση. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την άναρχη εναλλαγή κλειστοφοβικών αφηγήσεων στο σκοτάδι και καθάριας εικονοπλασίας λουσμένης στο φως ακολουθούμε τον αφηγητή, σαν σε γκρο πλαν, στην πορεία του από το ψυχαναγκαστικό κυνήγι της συμβατικής ευτυχίας στη λυτρωτική εύρεση των απλών πρώτων υλών της ελευθερίας του εαυτού.
Αν, πάντως, κάτι από τις συμβάσεις μένει αλώβητο στο έργο αυτό του Χάρη Κανάκη είναι η χαρά της ανάγνωσης που ευχόμαστε να συνοδέψει τον καθένα που θα έρθει σε επαφή με το ανά χείρας έργο."

Σταύρος Κρητικός (Εκδότης-Φιλόλογος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...