Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Κλάους Κένεθ. Ένας "Οδυσσέας του πνεύματος" στον "Τεχνοχώρο Κανάκη" Μια υπέροχη έκπληξη επιφύλασσε η γνωριμία όσων παραβρέθηκαν το βράδυ της 26ης Μαρτίου 2014, στον Τεχνοχώρο Βάνας Κανάκη στην Φιλαδέλφεια Αττικής, με τον συγγραφέα Κλάους Κένεθ. Ο λόγος του απλός και καθαρός, γεμάτος σοφία και αισιόδοξα μηνύματα για τη ζωή την θρησκεία και τον άνθρωπο. Οι τρεις περίπου ώρες που κράτησε η ομιλία του μας έκαναν να σκεφτούμε ότι ο χρόνος είναι πραγματικά σχετικός! Σαν όαση τα λόγια του ακούμπησαν τις ψυχές μας και μας ταξίδεψαν στα όρια τις ουσίας της ανθρώπινης φύσης, που αναζητά, αγωνιά, παλεύει και στο τέλος ανακαλύπτει την πραγματική σωτηρία στο όνομα του Ιησού Χριστού.
   Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην εμπνεύστρια του Τεχνοχώρου "ΚΑΝΑΚΗΣ RESTAURART" Άννας Κανάκη Σπανού για την άψογη οργάνωση αλλά και θετική ενέργεια που αποπνέει, χαρίζοντας στην πόλη την ευκαιρία να υποδεχτεί έναν σύγχρονο "Οδυσσέα του πνεύματος'' σε δύσκολους καιρούς.   Ο Κλάους Κένεθ γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία το 1945, τη νύχτα που ο κόκκινος στρατός κατέλυε το Γ΄ Ράιχ. Την παιδική του ηλικία σημάδεψαν οι τεράστιες κακουχίες και η γονεϊκή εγκατάλειψη. Σε νεαρή ηλικία κακοποιείται σεξουαλικά από έναν καθολικό ιερέα, πράγμα που τον κάνει να αποστραφεί βαθιά τον Χριστιανισμό... Στα εφηβικά του χρόνια εξωθείται σε αντικοινωνικές και αναρχικές συμπεριφορές, απότοκο των οποίων είναι οι συχνές καταδίκες και φυλακίσεις του. Τριγυρνά με εφηβικές συμμορίες σε όλη τη Γερμανία και ζει έντονη νυχτερινή ζωή παίζοντας μουσική σε κακόφημα κλαμπ.
   Στα μετ εφηβικά του χρόνια επιχειρεί να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Τιβίγγης, αλλά γρήγορα εγκαταλείπει τις σπουδές του και βυθίζεται για επτά χρόνια (1967-1973) στον κόσμο των ναρκωτικών. Περιπλανιέται σ` ολόκληρο τον ανατολικό κόσμο αναζητώντας την αλήθεια και -κυρίως- τη δύναμη να εξουσιάζει τους ανθρώπους, τους οποίους μισεί ολοένα και περισσότερο. Γνωρίζει τον Ισλαμισμό, τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό και θητεύει για χρόνια στις τάξεις τους.       Μην μπορώντας να βρει λύση στα προσωπικά του αδιέξοδα ρίχνεται στις καταχρήσεις, ενώ η ενασχόληση του με τη μουσική δεν αρκεί για να κορέσει τη δίψα του για νόημα ζωής. Στη συνέχεια, καταφεύγει στον λατινοαμερικάνικο αποκρυφισμό και τη μαγεία.
    Όμως, μια απειλή κατά της ζωής του στην Κολομβία, τον φέρνει αντιμέτωπο με το όριο της ζωής του. Το 1981, σε ηλικία τριάντα έξι ετών, επιστρέφει στην Ευρώπη, ξαναπιάνει τις σπουδές του και, ολοκληρώνοντας τις, διορίζεται καθηγητής σε σχολείο. Ταυτόχρονα, αρχίζει να έρχεται σε επαφή με τον Προτεσταντισμό. Μεταστρέφεται σιγά σιγά στον Χριστιανισμό και το 1983 γνωρίζει τον γέροντα Σωφρόνιο, ο οποίος γίνεται πνευματικός του πατέρας και σημαδεύει την μετέπειτα πορεία του. Το 1986 βαπτίζεται Ορθόδοξος στη Γενεύη και η ζωή του αρχίζει να γίνεται μια διαρκής μαρτυρία Χριστού.

Χ.Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 12-2-19.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τρίτη 12-2-19.  Μία ακόμη εξαιρετική συναυλία της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών με το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης ...