Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Hari Kanakis "My piano meditations" (cd)

               

              
   Κυκλοφόρησε ο νέος μου δίσκος με πιανιστικούς αυτοσχεδιασμούς, σε ιδιωτική ανεξάρτητη παραγωγή. Τα 13 κομμάτια που επέλεξα να συμπεριληφθούν σε αυτή την δισκογραφική μου δουλειά, αποτελούν μέρος μόνο μιας σειράς αυτοσχεδιασμών που είναι βασισμένοι σε ένα προσωπικό ιδίωμα jazzy, free-style πιανιστικού αυτοσχεδιασμού, που ξεκίνησα να δουλεύω και να εξελίσσω από το 1994 και παρουσιάζω κατά καιρούς σε επιλεγμένους συναυλιακούς χώρους από το 2010.

    Όλα τα κομμάτια έχουν αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα. Στα περισσότερα κομμάτια, του όποιου αυτοσχεδιασμού, προηγείται μια σύντομη αναφορά στο πρωτότυπο θέμα, ενώ αυτό δεν συμβαίνει στο Νο.7 και στο Νο.11 τα οποία παίζονται-σχεδόν-όπως πραγματικά είναι, για λόγους που ούτε εγώ γνωρίζω.

    Η ηχογράφηση του δίσκου πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο studio της «Σχολής Μπεχράκη» στα Βριλήσσια, στις 2 Απριλίου και στις 9 Ιουλίου του 2015, με την επίβλεψη και γενική επιμέλεια του ήχου από τον εξαιρετικό ηχολήπτη και μουσικό Χρήστο Θεοδωρακόπουλο.

    Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους καλούς φίλους, Φραγκίσκο Μακρή και Γιάννη Λιανάκη για την πολύτιμη βοήθεια στην τελική διαμόρφωση του ένθετου του δίσκου, τον Δημήτρη και τον Κυριάκο Μπεχράκη για την επιστασία και φιλοξενία στους χώρους ηχογράφησης, όπως και τον αγαπητό μου δάσκαλο Γιάννη Αυγερινό για τις πολύτιμες επισημάνσεις.
  
( Υ.Γ.  Ο δίσκος αυτός δίδεται σε φίλους και ενδιαφερόμενους δωρεάν και δεν έχει σαν σκοπό την αποκόμιση κέρδους). 


Χ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...