Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Κριτικές-σχολιασμοί για το cd μου με τίτλο "Hari Kanakis My piano meditations"



   “Μόλις τελείωσα την ακρόαση του CD Χάρη. Εξαιρετικό!!! Θα έχεις ακούσει πολλά καλά λόγια - είμαι σίγουρος - εγώ θέλω να τονίσω κάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα στο παίξιμό σου: οι παύσεις! Ξέρεις πότε να τις βάλεις, με μεγάλη μαεστρία, και συχνά είναι πιο ηχηρές κι από τις νότες.

   Μ' αρέσει ακόμη η λιτότητα σου! Αυτό δείχνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση και δεν νοιώθεις την ανάγκη να εντυπωσιάσεις με δεξιοτεχνικές αλλά άταιρες επιδείξεις. Το παίξιμό σου έχει ήθος! Πολλά μπράβο κι ευχές! Καλοτάξιδο το CD και νάσαι πάντα δημιουργικός! Και πάλι ευχαριστώ για την γενναιοδωρία σου!”

Στάθης Γκότσης (Συνθέτης) 13-11-15

---------------------------------------------------------------------------------------

   “Ακούω και ξανακούω τις τελευταίες μέρες το cd ‘’My piano meditations’’ του Χάρη Κανάκη Haris Kanakis και πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω: την πιανιστική του δεξιοτεχνία, το feeling των αυτοσχεδιαστικών του συνθέσεων, που στο βάθος τους διακρίνω κάτι από τον ήχο του Eroll Garner και του Bill Evans, τον τρόπο με τον οποίο ‘’μεταμορφώνει’’ γνωστά κομμάτια (από το Besame mucho και το Singing in the rain μέχρι …τον Εθνικό Ύμνο), ή καποιες μικρές χαρακτηριστικές λεπτομέρειες όπως το clin d’oeil στον John Cage στην εισαγωγή του τελευταίου κομματιού ?

   Ο Χάρης Kανάκης, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και διακεκριμένος μουσικοπαιδαγωγός, είναι ένας πολύ σεμνός καλλιτέχνης, ίσως περισσότερο από όσο θα έπρεπε, δεδομένου του ταλέντου του, γι αυτό αξίζει να τον ανακαλύψουν και όσοι δεν τον γνωρίζουν.”

Κάτια Καλλιτσουνάκη (Μουσικός  παραγωγός  3ου Προγράμματος Ελλ/κής. Ραδιοφωνίας-ΕΡΤ)

24-11-15

-----------------------------------------------------------------------------------------

   «Μου έκανε την τιμή και μου το έστειλε! Συνυπογράφω και προσθέτω ότι η σεμνότητά του σε συνδυασμό με την μουσική αυτοπεποίθηση του κάνουν το παίξιμό του λιτό, ουσιαστικό, χωρίς να παρασύρεται σε φλύαρους δεξιοτεχνισμούς που δεν προσθέτουν τίποτε στο ήθος του κάθε κομματιού. Εξαιρετικό CD, όντως!» 

Στάθης Γκότσης – Συνθέτης (24-11-15)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...