Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Ανώτερη Δραματική Σχολή Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Παράσταση Αποφοίτων (Ιούνιος 17')


"Ο καιρός των ανθρώπων
Νέοι συνάδελφοι.
Αγωνιστείτε για αγάπη αναζήτηση γνώσης και θλίψη για τα βάσανα των ανθρώπων. Αναμετρηθείτε με την συνείδησή σας. Αποκηρύξτε την αρπαγή, τον δόλο, το στέγνωμα της αγάπης. Γίνετε διαλαλητές της αλήθειας μα και κριτές!
...γιατί η Τέχνη γενικά και το θέατρο ειδικά είναι ο δρόμος για να νικηθεί η θλίψη και ο θάνατος. Μιλήστε μέσα από την τέχνη σας. Δώστε ελπίδα και προοπτική στη ζωή, διαδηλώνοντας: "άμμες δε γ' εσόμεθα πολλω κάρρονες".

Τα λόγια του διευθυντή της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Δήμου Αγίας Βαρβάρας, Δημήτρη Παπαγιάννη γραμμένα στο πίσω μέρος του προγράμματος της εξαιρετικής παράστασης των αποφοίτων της Σχολής καρφώνονται σαν πρόκες στη μνήμη ενός γνήσιου καλλιτέχνη, αλλά και κάθε ευαίσθητου ανθρώπου.

Το εμβληματικό έργο "ΚΑΖΙΜΙΡ ΚΑΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ" του Έντεν φον Χόρβατ ενθουσίασε με την υποδειγματική ερμηνεία 25 νέων ανθρώπων που γέμισαν το θέατρο με την ζωντάνια τους και το ταλέντο τους.

(Στις φωτογραφίες από την παράσταση σε πρώτο πλάνο η συνεργάτιδά μου Κλέλια Φελεσάκη)


Χάρης Κανάκης

1 σχόλιο:

  1. Λόγια σπουδαία από τον Δημήτρη Παπαγιάννη. Ευτύχησα να συνεργασθώ μαζί του πολλές φορές στο ραδιόφωνο και όχι μόνο, τις δεκαετίες 70 και 80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Το σπίτι της οδού Υακίνθου" το νέο βιβλίο του Χάρη Κανάκη.

Στις 12 Ιουλίου του 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο μου με το γενικό τίτλο "Το σπίτι της οδού Υακίνθου" από τις εκδόσεις Αn...