Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Το κουαρτέτο εγχόρδων "L΄Anima" που στα ιταλικά σημαίνει "Η ψυχή"και ο "Ψυχικός αυτοματισμός" του Χάρη Κανάκη! (Κείμενο του Αλέκου Γούλα)


   Το παλαιότερο εν ενεργεία κουαρτέτο εγχόρδων της Ελλάδος απολαύσαμε την Κυριακή το βράδυ στο Εράτειο Ωδείο των Βριλησσίων. Οι καταξιωμένοι μουσικοί του ΄΄L΄Anima΄΄, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, χάρισαν στο κοινό μια εμπειρία απογείωσης των αισθήσεων, που η στιγμή της κορύφωσή της ήταν η ερμηνεία του 2ου Κουαρτέτου εγχόρδων του καλού φίλου, συνθέτη και πιανίστα Χάρη Κανάκη, ενός καλλιτέχνη που αποτελεί κόσμημα για τη Νέα Φιλαδέλφεια. 

   Στη φωτογραφία , η στιγμή της ερμηνείας του έργου, ενός έργου που είναι βασισμένο στην τεχνική γραφής, που ο Χ.Κ. ονομάζει ΄΄Δημιουργία με βάση τον Ψυχικό Αυτοματισμό΄΄! Ενός έργου που ακολουθεί τα δύσκολα και οριακά μονοπάτια μέσα από τις εκτάσεις των οργάνων, που εναλλάσσονται πατώντας σε γνωστές σύγχρονες τεχνικές γραφής των εγχόρδων. 

   Θα έχουμε σύντομα τη χαρά να απολαύσουμε τον συνθέτη και πιανίστα, σε ένα ρεσιτάλ που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε εκδήλωση που θα διοργανώσουν το ΠΠΙΕΔ και η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου στις 12 Δεκεμβρίου.


Αλέκος Γούλας
Πρόεδρος Ένωσης Συλλ. Γονέων Δήμου Ν. Φιλ/φειας-Ν. Χαλκηδόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...