Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Κοτσύφια. Οι προάγγελοι της Άνοιξης!


Οι προάγγελοι της Άνοιξης, τα αρσενικά κοτσύφια έχουν αρχίσει εδώ και λίγες μέρες το τραγούδι τους. Το ξημέρωμα δεν είναι πια μοναχικό, έχει ήχο, μαζί με την μυρωδιά της Άνοιξης που έρχεται πίσω από τα βουνά.


Το αρσενικό το οποίο είναι και εκείνο που κελαϊδάει, είναι ολόμαυρο, με εξαίρεση το κίτρινο ράμφος και τον κίτρινο δακτύλιο γύρω από τα μάτια, ενώ το ενήλικο θηλυκό και τα νεαρά πουλιά έχουν σκούρο καφέ φτέρωμα. Αυτό το είδος αναπαράγεται στους κήπους ή στα δάση, κατασκευάζοντας μία τακτοποιημένη, καλυμμένη με λάσπη και με σχήμα μπολ φωλιά.

Είναι παμφάγο, τρώγοντας μία μεγάλη ποικιλία από έντομα, γεωσκώληκες, καρπούς και φρούτα. Έχει μήκος 23 με 29 εκατοστά, μακριά ουρά και βάρος 80 με 120 γραμμάρια. Το αρσενικό έχει πολλά διαφορετικά μελωδικά καλέσματα. Στη φωτογραφία κατανομή του κότσυφα στον παγκόσμιο χάρτη. Στην Αυστραλία εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...