Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Νικόλας Βογιατζής, πιανίστας-ενορχηστρωτής (1965-2016)


Ο Νικόλας Βογιατζής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάιο του 1965 και απεβίωσε τον Ιούλιο του 2016.
Σπούδασε πιάνο (τάξη Ειράγδας Τουρναβίτη) και ανώτερα θεωρητικά (τάξη Μιχάλη Ροζάκη) στο Εθνικό Ωδείο. Εργάστηκε για χρόνια ως καθηγητής, ώσπου το 2000 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων ως μόνιμος ενορχηστρωτής.

Αγαπούσε πολύ τη τζαζ και σε όλη τη διάρκεια της μουσικής του καριέρας έπαιζε τζαζ πιάνο με διάφορα μουσικά σχήματα στην Αθήνα και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας. Παράλληλα συνεργαζόταν με πολλούς γνωστούς και καταξιωμένους Έλληνες τραγουδιστές και συνθέτες, άλλοτε ως πιανίστας και άλλοτε ως ενορχηστρωτής, σε θεατρικά έργα, συναυλίες και περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η τελευταία του συνεργασία ήταν με τον συνθέτη Γιώργο Κατσαρό στη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2016.

Ήταν παντρεμένος από το 1996 με την, επίσης μουσικό, Λουΐζα Αντύπα και μαζί απέκτησαν μία κόρη, την Άννα, το 2006.
Σε όλες τις συνεργασίες του οι συνάδελφοί του εκτιμούσαν το έργο του και τη μουσική του προσφορά, αλλά και τον ίδιο ως άνθρωπο. Διακρινόταν πάντα για το ήθος, την ευγένεια, την καλοσύνη και τη συναδελφικότητά του.

2 σχόλια:

  1. Απο τους καλήτερους πιανίστες με ιδιαίτερη ευαισθησία στο παίξιμο του. Εξαιρετικά ταλαντούχος και εξαιρετικός ερμηνευτής και ενορχηστρωτής. Ήταν καθηγητής του πιάνου μου και τον αγαπούσα πάρα πολύ, πάντα με έκανε να γελάω. εξ αιτίας του αγπάπησα το πιάνο. Θα ήθελα πολύ να βρώ τη δουλειά του. Ευχαριστώ για την υπέρχοχη φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρώτος μου δάσκαλος κ παντοτινός.σημερα είμαι κ εγώ δασκάλα πιάνου, κ εύχομαι κ παρακαλώ να έχω καταφέρει να είμαι κ εγώ τόσο αγαπητή κ τόσο αξία δασκάλα στους μαθητές μου, όσο ήταν εκείνος για μας. Ένας καταπληκτικους μουσικός και μια χρυσή καρδιά. Δε θα σε ξεχάσω ποτέ Νικόλα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...