Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Οι τρεις Μάγοι με τα Δώρα στην Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα



Οι Μάγοι μαγεύουν...βγαίνοντας από το Άλσος.
Επιτέλους ήρθαν οι τρεις Μάγοι με τα Δώρα στην Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα. Παιδιά, γονείς, γιαγιάδες και γενικά σ’ όλους που αρέσει η μαγεία των Χριστουγέννων, ήρθαν στην είσοδο του δάσους της Ν. Φιλαδέλφειας και υποδέχθηκαν μέσα στο σκοτάδι, τους τρεις Μάγους. Τα παιδιά παίξανε το δρώμενο που είχε ετοιμαστεί. Ο αγγελιαφόρος πήγαινε και ερχότανε ενημερώνοντας τα παιδιά κάθε φορά που βρίσκονται οι Μάγοι. Τα παιδιά προβάρανε τα κάλαντα, μέχρις ότου οι Μάγοι έφτασαν με τα φαναράκια τους και τα παιδιά τους υποδέχτηκαν με τα κάλαντα.

Στον πεζόδρομο προς την πλατεία.

Στη συνέχεια, μπροστά οι Μάγοι και πίσω τα παιδιά, πήγαν από τον παράδρομο στην Φάτνη, όπου με το σχετικό τελετουργικό, οι Μάγοι έδωσαν τα δώρα στον νεογέννητο Χριστό. Μετά τα παιδιά συνομίλησαν με τους μάγους και έβγαλαν τις σχετικές φωτογραφίες. 
Το έλατο της πλατείας με τα στολίδια των παιδιών


Το τελετουργικό δεν τελείωσε όμως εκεί, παιδιά, γονείς και Μάγοι πήγαν γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο της πλατείας Πατριάρχου, όπου όλοι μαζί τραγούδησαν το «Ω Έλατο» και μετρώντας ανάποδα από το δέκα, άναψαν τα φωτάκια του δένδρου. 

Όλοι χάρηκαν, χαρήκαμε και μεις και ευχηθήκαμε "και του χρόνου".

Ευχαριστίες στην κα Μαύρα Χατζηδημητρίου που είχε την ευθύνη της ομάδας εργασίας των Μάγων καθώς και στα μέλη της θεατρικής ομάδας «Κάλτσες Ριγέ» που ήρθαν ως Μάγοι και αγγελιαφόρος. Επίσης το βεστιάριο Bodoir που προσέφερε τις στολές των Μάγων. Ευχαριστούμε κι όλους όσους δεν αναφέρουμε το όνομα για την άριστη συνεργασία που είχαν με το Π.Π.Ι.Ε.Δ.




Του Σπύρου Καβακόπουλου (Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Π.Π.Ι.Ε.Δ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...