Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Διάσημος Σέρβος Δημοσιογράφος, ασκητής στο Άγιο Όρος.


Διάσημος δημοσιογράφος εγκατέλειψε την δουλειά και την οικογένεια του
και αφοσιώθηκε στο Θεό...
μένοντας σε μια σπηλιά στο Αγ. Όρος.
Ο πρώην δημοσιογράφος και νύν μοναχός από την Σερβία μένει το καλοκαίρι στα Καρούλια του Αγίου Όρους και το υπόλοιπο διάστημα σε ένα ξύλινο σπιτάκι, έξω από το στενό σπήλαιο που χωράει μόνο έναν άνθρωπο.
Οι τέσσερις σανίδες και μία κουρελού αρκούν για να κοιμάται, όπως μας είπε.
Ο π.Σεραφείμ, πατέρας ενός 16χρονου κοριτσιού, σπούδασε οικονομικά και στη συνέχεια εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. «Aυτά που πίστευα στην θρησκεία μου, δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που έπραττα ως δημοσιογράφος, δυο αντίθετοι δρόμοι, διαφορετικές αξίες» είπε στο «Αγιορείτικο Βήμα».
“Εδώ προσεύχομαι για την κόρη μου και τη γυναίκα μου, δεν τους εγκατέλειψα. Νοερά είμαι μαζί τους. Ερωτεύτηκα τον Τριαδικό Θεό μας. Έτσι θα ωφεληθούμε όλοι μας” σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πανύψηλος και επιβλητικός ο π.Σεραφείμ. ζει ολομόναχος σε ένα απόκρημνο σημείο στα Καρούλια. Ωστόσο όπως λέει «Δεν ζω μόνος, εδώ έχω πολλούς συντροφιά» είπε. Και όταν τον ρώτησαν ΄΄ποιους;΄΄ απάντησε΄΄ τους χιλιάδες αγγέλους που τους βλέπεις μόνο όταν δουλεύεις για την ψυχή και όχι για το σώμα, τη σάρκα την συντηρούμε με κάποια αγαθά που μας προσφέρει ο Πανάγαθος΄΄.
«Μία μέρα δεν είχα απολύτως τίποτα να φάω, και ιδού το θαυμαστό. Βλέπω ένα αετό με πολύ υψηλή ταχύτητα να έρχεται προς τη σπηλιά μου και λέω τώρα θα με πάρει μαζί του… έβαλα κακό λογισμό. Αλλά όσο πλησίαζε διέκρινα ότι κάτι κρατούσε. Ήταν ἐνα ψάρι ολόφρεσκο… Ε με αυτό έβγαλα την ημέρα μου» … υπογράμμισε ο π.Σεραφείμ.

"Αγιορείτικο Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μεγάλη διάκριση του συνεργάτη μου κιθαρίστα ΣΠΥΡΟΥ ΣΑΓΙΑ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης.

Ο καλό φίλος και συνεργάτης μου ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΓΙΑΣ είναι ο νικητής (2018) του διαγωνισμού μεταγραφής – διασκευής στο 5 ο διεθνές φεστιβάλ ...