Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Εκείνο έξω από την Πόρτα. Η νέα συλλογή διηγημάτων τρόμου του Χάρη Κανάκη από τις εκδόσεις Andy's Publishers.



Ξεκίνησε και επίσημα η κυκλοφορία του νέου μου βιβλίου με τίτλο "ΕΚΕΊΝΟ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΌΡΤΑ" από τις εκδόσεις Andy's Publishers.

Δημοσιεύω μερικά κείμενα που αφορούν το περιεχόμενο του βιβλίου μου για μία πρώτη γνωριμία.

Κείμενο του εκδότη - επιμελητή Σταύρου Κρητικού για το βιβλίο.
"Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε τη νέα λογοτεχνική δουλειά του Χάρη Κανάκη, μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Εκείνο έξω από την πόρτα».
Όπως εύγλωττα προδίδει ο τίτλος, ο συγγραφέας κινείται στα γνώριμα και προσφιλή του μονοπάτια της μεταφυσικής λογοτεχνίας. Όμως η γραφή του δεν κινείται σε οικεία μέρη. Κύριο χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας των διηγημάτων της συλλογής είναι το ανοίκειο και το γκροτέσκο. Στοιχεία που δεν επιτυγχάνονται με βαρύγδουπες αφηγήσεις και εξωπραγματικές πλοκές γεγονότων.
Το ανοίκειο και το μυστήριο είναι βασικά δομικά στοιχεία της ατμόσφαιρας που δημιουργείται μέσα από την αφήγηση στιγμιοτύπων της καθημερινής ζωής. Ο συγγραφέας πλέκει με μαεστρία έναν ιστό κλειστοφοβικών καρέ, φαινομενικά ασύνδετων ως προς τη θεματολογία, αλλά αριστοτεχνικά σκηνοθετημένων και έτσι τοποθετημένων για την επίτευξη της υποβλητικής φαντασιακής ατμόσφαιρας μυστηρίου που διαπνέει την ανάγνωση της συλλογής".


(Και από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Είστε βέβαιοι ότι είστε οι μόνοι ένοικοι του διαμερίσματός σας; Πώς γίνεται η «Επαναφορά» και για ποιο λόγο; Τι συνέβη πραγματικά στο «Κορίτσι του Σούπερ Μάρκετ»; Ποια εφιαλτική οντότητα τριγυρνάει έξω από την πόρτα και τι είναι αυτό που ζητάει; Σας παρακαλώ, προσέχετε λίγο περισσότερο την επόμενη φορά που θα απλώσετε το χέρι σας μέσα στο σκοτάδι για να κλείσετε το παράθυρο…
Τι πραγματικά συνέβη στον «ένοικο του 102»; Ποιοι είναι οι «Immortals» και τι συμβαίνει με το «Δείγμα»; Ακούστε το μυστηριώδες κλάμα του μωρού να σκίζει την ησυχία της νύχτας και περιπλανηθείτε στον πλανήτη UNICOM και τους συμβολισμούς του.
Και μια τελευταία συμβουλή. Αν πρόκειται να διαβάσετε αυτό το βιβλίο, μην το διαβάσετε νύχτα…
166 σελ., 14Χ21 εκ., Α/Μ, Μαλακό εξώφυλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...