Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Σοφότερο με έκανε ο φόβος».







(Εντυπώσεις από μια γνωριμία με την ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ)

   Μια σύντομη γνωριμία με την ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ ήταν αφορμή να γίνει αναπάντεχα σημαντική η βραδιά της 25ης Φεβρουαρίου 2015. Η φωνή του ηθοποιού Κωνσταντίνου Τζούμα ράγισε στο βάρος των στίχων της και οι μουσικοί αυτοσχεδιασμοί του Θάνου Ανεστόπουλου (από τα «Διάφανα κρίνα») μας βοήθησε στο μικρό εσωτερικό ταξίδι μας.
    Το Π.Π.Ι.Ε.Δ. γεμάτο κόσμο και η παρουσία νέων ανθρώπων σε ηλικία με γέμισε χαρά και αισιοδοξία. Το κοινό εκπαιδευμένο, παρακολούθησε την ροή της παρουσίασης με υποδειγματική προσήλωση και ενδιαφέρον χωρίς το γνωστό σούσουρο των δημοσίων σχέσεων της γαλαρίας που εδώ εκδηλώθηκε μόνο σαν ψίθυρος και για πολύ λίγο.
   Η επιμέλεια της παρουσίασης από τον Θέμη Ροδαμίτη και η βραδιά με τίτλο «ΔΙΑΔΡΟΜΕς» οργανωμένη από τον τομέα Πολιτισμού του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις επιβάλλοντας  ίσως αναγκαία την μόνιμη παρουσία επαγγελματία ηχολήπτη στις εκδηλώσεις του Δήμου.
   Καθώς απομακρυνόμουν από το χώρο γεμάτος από την μαγική ποίηση της Αγγελάκη ένας στίχος της με γυρόφερνε, «…σοφότερο με έκανε ο φόβος».  Ήταν εκεί αυτός ο στίχος από την ώρα που τον άκουσα από το στόμα της. Δυνατός, αιχμηρός και καρφωμένος στη πλάτη μου σαν μαχαίρι.  Φεύγοντας τον πήρα μαζί μου.

Χάρης Κανάκης
Φιλαδέλφεια 25-2-15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...