Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Σπύρος Βίγκος: "Ένας ακούραστος εργάτης της χορωδιακής τέχνης"



      

        Ο Σπύρος Βίγκος είναι μια  ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού που η γνωριμία μαζί του δεν σε αφήνει αδιάφορο. Διακριτικός, ευγενικός και καλοπροαίρετος άνθρωπος, που ξεχώρισα γρήγορα μέσα από τον ευρύ κύκλο γνωριμιών μου στο χώρο της μουσικής. Εργατικός και αθόρυβος, αποτελεσματικός και  ουσιώδης, με βαθιά γνώση πάνω στον ευαίσθητο αλλά και ιδιαίτερο τομέα της χορωδιακής τέχνης, υπήρξε για χρόνια άοκνος εργάτης αλλά και δημιουργός μιας μεγάλης γενιάς χορωδών και μουσικών που διακρίθηκαν ή ξεχώρισαν με τη δουλειά τους στον τομέα της φωνητικής μουσικής . 
       Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και πιάνο, ενώ έχει πτυχίο αρμονίας αντίστιξης και φυγής καθώς και δίπλωμα μονωδίας. Ιδρυτής του ανδρικού φωνητικού συνόλου  "Modus  Vivendiτο 1996. Μαέστρος της "Μικτής χορωδίας του Ωδείου  Αναγέννηση" από το 1990. Και με τα δύο σύνολα κατέλαβε διακρίσεις και μετάλλια σε διεθνή φεστιβάλ ,στην Αθήνα και την Ρόδο. Ήταν μέλος στο φωνητικό σύνολο "Αθηναϊκή Πολυφωνία" ως τενόρος και σολίστ από το 1988 έως το 1994. Μέλος της Μικτής χορωδίας του Δήμου Αθηναίων από το 2002 ως το 2007 ως τενόρος. Από το 1995 έως & σήμερα είναι μέλος της "Ανδρικής χορωδίας της Εμπορικής Τράπεζας" ως τενόρος . 

     Έχει συνθέσει μουσική κυρίως θρησκευτική και χορωδιακή και έχει λάβει μέρος σε διάφορες ηχογραφήσεις studio. Το 2008 ανέλαβε την "Ευαγγελική χορωδία Αθηνών". Το 2009 ανέλαβε την "Παιδική χορωδία Άργους". Είναι καθηγητής ανωτέρων Θεωρητικών της μουσικής.

Χάρης Κανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...