Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Λογοτεχνικό Αναλόγιο και πιανιστικός αυτοσχεδιασμός Χάρη Κανάκη (27-3-13)"Περί τεχνών ο λόγος" Η λογοτεχνία ξεδιπλώνει τις τέχνες: Αναλόγιο-πιανιστικός αυτοσχεδιασμός-προβολή ψηφιακής τέχνης (27-3-2013).

 Πήγαμε εξαιρετικά, με πάνω από 180 άτομα. Από τα εγκωμιαστικά που άκουσα τα μισά να πιστεψω μου αρκούν. Το να σε συγκρίνουν με ιερά τέρατα του αυτοσχεδιαστικού πιάνου είναι πολύ ενθαρρυντικό. 


 Όσο για το έργο μου MALCOM-X με "Προετοιμασμένο πιάνο" που έπαιξα (εμπλουτισμένο με φωνές και διάφορα αντικείμενα μέσα του) κάποιος θυμήθηκε τις συναυλίες σύγχρονης μουσικής με τον Θ. Αντωνίου τη δεκαετία του 60'-70'. Θεωρώ επίσης πολύ συμαντικό το οτι εκτός των άλλων η εμφάνισή μου διαφήμισε με τον καλύτερο τρόπο τον 20ο αιώνα σε απλούς ανθρώπους που δεν είχαν ξανακούσει ποτέ κάτι τέτοιο και παρόλα αυτά τους εντυπωσίασε ! 


Οι απαγγελίες των λογοτεχνικών αποσπασμάτων από τους: Ευαγγελία Κληρονόμου, Ιωάννα Τζάλλα, Γιώργο Καράμπελα, Γιώργο Κεσίσογλου, Γιάννη Λιανάκη και Μαρία Παπαδάκη που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης, όπως και τα ψηφιακά έργα τέχνης των Ανδρέα και Αναστασίας Δημητροπούλου, επίσης εξαιρετικά εντυπωσίασαν και τους πιο απαιτητικούς.

  Ευχαριστώ όλους τους φίλους, παλιούς και νέους που μας τίμησαν αλλά και για όλα τα εγκωμιαστικά σχόλια ! Το ταξίδι συνεχίζεται.

Χάρης Κανάκης (πιανίστας-συνθέτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μεγάλη διάκριση του συνεργάτη μου κιθαρίστα ΣΠΥΡΟΥ ΣΑΓΙΑ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης.

Ο καλό φίλος και συνεργάτης μου ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΓΙΑΣ είναι ο νικητής (2018) του διαγωνισμού μεταγραφής – διασκευής στο 5 ο διεθνές φεστιβάλ ...