Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Eumir Deodato, (βραζιλιάνος πιανίστας, συνθέτης, και ενορχηστρωτής).


Eumir Deodato (πλήρες όνομα Eumir Deodato de Almeida, γεννηθείς στις 22 Ιουνίου 1943, Ρίο ντε Τζανέιρο ) είναι ένας βραζιλιάνος πιανίστας, συνθέτης, παραγωγός και ενορχηστρωτής κατά κύριο λόγο στη σφαίρα της τζαζ, αλλά που ιστορικά έχει γίνει γνωστός για την εκλεκτική συγχώνευσης της Big Band και τζαζ combo με ποικίλα στοιχεία του rock / pop, R & B / funk, της Βραζιλίας / λατινική, και συμφωνική ή ορχηστρική μουσική.   Επιτυχίες του ως καλλιτέχνη σημειώθηκαν κυρίως κατά τη δεκαετία του 1970. Από τότε, έχει παραχθεί μουσική σε περισσότερα από 500 άλμπουμ για καλλιτέχνες που κυμαίνονται από  Björk, Christophe και kd lang. Η κόρη του, Kennya Deodato, είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Stephen Baldwin .

Ο Deodato γεννήθηκε από ιταλό πατέρα και πορτογαλίδα μητέρα. Είναι αυτοδίδακτος μουσικός, αρχίζοντας με το ακορντεόν στην ηλικία των 12, πραγματοποίησε την πρώτη του ηχογράφηση σε ηλικία 17 ετών. Αρχικά εργάζεται ως πιανίστας και ενορχηστρωτής στο Ρίο, στην bossa nova σκηνή, που ξεπέρασε γρήγορα και αυτή, μαζί με πολλούς άλλους μουσικούς της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα τους, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με τον συνθέτη Louis Bonfá και αργότερα με  παραγωγό τον G. Taylor ως ενορχηστρωτής.

 http://www.myspace.com/edeodato

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...