Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Μάγεψαν Παπαδημητροπούλου, Ρούσσος!



Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2017 στο “Chester Cafe” στα Βόρεια Προάστια. Η γνωστή σοπράνο Σοφία Παπαδημητροπούλου μας ξανασύστησε παλιά γνωστά και αγαπημένα τραγούδια  των Αττίκ, Σουγιούλ, Χατζιδάκι και Θεοδωράκη αλλά και τραγούδια του  νέου κύματος.


Τίποτε περιττό σ’ αυτή την μαγευτική βραδιά. Το πρόγραμμα διαμορφωμένο με μεγάλη προσοχή, σεβασμό και γνώση, σε ερμηνείες που έκαναν τον χρόνο να σταματά όμορφα και αβίαστα. Η Παπαδημητροπούλου με μεγάλη άνεση έδειξε γιατί θεωρείται μια από τις πιο ταλαντούχες μουσικούς μας, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς, με την φωνή της να αλλάζει έκφραση και ηχοχρώματα με υποδειγματική άνεση. Η πανέμορφη συνοδεία του Γιώργου Ρούσσου μας ταξίδεψε με τα άψογη τεχνική της και μας θύμισε πόσο σημαντική  αλλά συνάμα και πόσο δύσκολη είναι η απλότητα στη συνοδεία τέτοιων τραγουδιών.

Και οι δύο καλλιτέχνες παρέσυραν όσους τυχερούς πρόλαβαν να βρουν θέση στους ζεστούς και φιλόξενους χώρους του Chester σε ενθουσιώδες χειροκρότημα, με το κοινό κάποιες στιγμές να γίνεται μια όμορφη μεγάλη παρέα που σιγοτραγουδάει τις αναμνήσεις της. Μεγάλοι άτυχοι όσοι ήρθαν ελάχιστα καθυστερημένα μια και η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πολύ νωρίς. Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε την επόμενη συναυλία των δύο καλλιτεχνών. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αλλά και στην διεύθυνση του χώρου για την πρωτοβουλία και άψογη φιλοξενία και οργάνωση.

Chester Cafe: Καζαντζάκη Νίκου & Σκουφά, Ευαγγελίστρια, 146 71 Νέα Ερυθραία Αττικής



Χάρης Κανάκης

Συνθέτης Πιανίστας

Μέλος ΕΕΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...