Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Άρης Σερβετάλης: Ναι, αυτό με άγγιξε στον Άγιο Νεκτάριο...

 


"Ναι, αυτό με άγγιξε στον Άγιο Νεκτάριο. Αυτό το μεγαλειώδες. Αυτό που έχουν όλοι οι Άγιοι. Γιατί και αυτοί άνθρωποι ήταν. Αλλά συνδέθηκαν με τον Θεό. Και ο Θεός χαριτώνει με θείες ενέργειες. 

Αυτοί οι άνθρωποι κλίνονται από τον Θεό να επιτελέσουν ένα έργο. Μέσα σε μια αφάνεια υπάρχουν άνθρωποι που προσεύχονται για τον κόσμο και αυτό είναι μεγαλειώδες. 

Αυτό για μένα είτε είσαι Επίσκοπος, είτε μοναχός, είτε ιερέας, είτε απλός λαϊκός και να μπαίνεις στην διαδικασία να κλείνεσαι στο δωμάτιο σου και να προσεύχεσαι για τον συνάνθρωπο σου και πόσον μάλλον για ένα άλλον που σου έχει κάνει και ζημιά σε έχει διαβάλλει , σε έχει πληγώσει είναι μεγαλειώδες. 

Ο Άγιος Νεκτάριος είχε εντρυφήσει σ αυτό. Προσευχόταν για τον οποιοδήποτε . Γιατί έβλεπε σε εκείνον το πρόσωπο του Θεού και προσευχόταν για την αδυναμία του. Σκοπός του Αγίου Νεκτάριου ήταν να νιώσουν όλοι οι άνθρωποι αυτή την σύνδεση με τον Θεό. Το πόσο ζωτικής σημασίας είναι αυτή η σύνδεση και πόσο καρποφόρα".


Πηγή: https://www.ekklisiaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ισιδώρα Ντάνκαν. H υπέροχη ξυπόλητη χορεύτρια που λάτρευε την Ελλάδα. (Από δημοσίευση της Χριστίνας Κωστή)

Ισιδώρα Ντάνκαν H υπέροχη ξυπόλητη χορεύτρια που λάτρευε την Ελλάδα. Λάτρις της Ελλάδας, κομμουνίστρια κι αμφισεξουαλική. Θεωρήθηκε, μάλιστα...