Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Έργο Χάρη Κανάκη από την Lviv National Philharmonic Orchestra of Ukraine.

 


Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, με χαρά ανακοινώνω ότι στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 η Συμφωνική Ορχήστρα της Ουκρανικής πόλης ΛΒΙΒ έχει επιλέξει μεταξύ άλλων Αμερικανών και Ευρωπαίων συνθετών να παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, το έργο μου για ορχήστρα με τίτλο "The Legend of Trinity".

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία και πρόκειται για μια από τις ελάχιστες εμφανίσεις αυτής της εξαιρετικής ορχήστρας από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος.
Η ιστορική αυτή ορχήστρα έχει πολύ πλούσια δραστηριότητα πάνω στο κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, το πλήρες όνομα της είναι Lviv National Philharmonic Orchestra of Ukraine και ιδρύθηκε το 1902!

Λίγα λόγια για το έργο μου για ορχήστρα με τίτλο "The Legend of Trinity"

Το έργο μου είναι ένα αφιέρωμα στην ιερή πνευματικότητα και στον αγώνα όλων των ανθρώπων για ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Είναι γραμμένο σε τονικό ύφος με στοιχεία πολυαρμονικότητας.
Ο επίμονος εμπλουτισμός των συγχορδιών παραπέμπει στην πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης και την συμπαντική ενέργεια και αρμονία που με τις λανθασμένες επιλογές μας, (εγωισμός, πλεονεξία, επιθετικότητα και αδιαφορία για το μέλλον), διαταράσσεται και κινδυνεύει.
"The Legend of Trinity", Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη, η ιερή Τριάδα των ανθρωπίνων αξιών, ως γήινες αλλά και συμπαντικές σταθερές.

Χάρης Κανάκης
Συνθέτης, Πιανίστας, Συγγραφέας.
Μέλος Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών ΕΕΜ
Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών ΠΕΛ

Εδώ περισσότερες πληροφορίες:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10227226737235138&id=1259935344



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...