Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

To “Whirlpools” του Χάρη Κανάκη στο “Studio Subways”- Ηχογράφηση 12/6/2020.




Όλα εξελίχθηκαν ιδανικά, το έργο μου για κλαρινέτο και πιάνο με τίτλο "Whirlpools" ερμηνεύτηκε, από τον εξαιρετικό σολίστ κλαρινετίστα Άγγελο Πολίτη και την σολίστ του πιάνου και καθηγήτρια του ωδείου Αθηνών Βικτωρία Κιαζίμη, με υποδειγματικό τρόπο.

Το έργο που ηχογραφήθηκε είναι ένα έργο ιδιαίτερα τεχνικά δύσκολο, πολυρυθμικό και με ιδιαίτερα δύσκολη αρμονία.

Η χημεία μεταξύ μας ιδανική και όλα κύλησαν σαν να γνωριζόμασταν χρόνια, μία και οι κοινές εκπαιδευτικές μας καταβολές συναντήθηκαν με αφορμή αυτή την ηχογράφηση.

Ξεχωρίζω σαν highlight της ηχογράφησης, την εξαιρετική επίδοση του Άγγελου που ερμήνευσε απόλυτα σωστά και ιδανικά την εισαγωγική κατένζα του έργου με την πρώτη, χωρίς να χρειαστεί να την παίξει δεύτερη φορά, αφήνοντας μας όλους άφωνους. Ενώ δεν μπορώ να μην αναφέρω την άμεση προσαρμογή της σολίστ του πιάνου Βικτωρίας Κιαζίμη στις ιδιαιτερότητες του έργου και των οδηγιών μου. Και οι δύο καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή φήμη γύρω από το όνομά τους αλλά και την υψηλή τους μουσική κατάρτιση όπως και επαγγελματισμό.

Σύντομα θα παρουσιάσω το έργο σε παγκόσμια πρεμιέρα στο κανάλι μου στο YouTube,
ενώ η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον με την ηχογράφηση και άλλων έργων μου.

Βικτωρία και Άγγελε σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο!

Πολλές ευχαριστίες και ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον ηχολήπτη μου Βαγγέλη Σαπουνά για την εξαιρετική δουλειά που κάνει πάντα στο "Studio Subways" ένα από τα καλύτερα studio της Αθήνας.

 

Χάρης Κανάκης

Πιανίστας-Συνθέτης-Συγγραφέας.

Μέλος ΕΕΜ

http://www.eem.org.gr/user/130


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...