Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

"Polish Independence Day Concert" 3-11-18 (Κείμενο-παρουσίαση Νίκος Ανδρεάδης)


Οι συντελεστές της συναυλίας, συνθέτες και ερμηνευτές σε αναμνηστική φωτογραφία

Μια πολύ ιδιαίτερη συναυλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 υπό την σκιά της Ακροπόλεως, σε έναν εμβληματικό χώρο για τα μουσικά δρώμενα της Αθήνας. Το ATHENAEUM CULTURAL CENTER και η αίθουσα συναυλιών LOULY PSICHOULI στο Θησείο στο κέντρο της Αθήνας, φιλοξένησε το εξαιρετικό Κονσέρτο με τίτλο "POLISH INDEPENDENCE DAY CONCERT" (Κονσέρτο Πολωνικής ημέρας ανεξαρτησίας) και έργα για φλάουτο και τσέμπαλο Πολωνών και Ελλήνων συνθετών. 


Οι συνθέτες (από αριστερά) Αναστασίου-Λυγνός-Κανάκης


 Οι διακεκριμένες ερμηνεύτριες Ιούλη Βεντούρα, Αλίνα Ρατκόβσκα και Ιβόνα Γκλίνκα μας προσκάλεσαν σε μια πολύ σημαντική συναυλία στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στην 100ή επέτειο της επανάκτησης της ανεξαρτησίας της Πολωνικής Δημοκρατίας και στη 1000ή επέτειο των πολωνο-ελληνικών διπλωματικών επαφών.
Ερμηνείες υψηλού επιπέδου, εξαιρετικά δύσκολων και απαιτητικών έργων που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που με μεγάλη προσέλευση τίμησε αυτή την ξεχωριστή μέρα.


Η Iwona Glinka ερμηνεύει το έργο του Χάρη Κανάκη "The secret of the parrot"


(Κείμενο-φωτογραφίες Νίκος Ανδρεάδης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...