Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

“Landscapes” Εντυπώσεις από μια συναυλία σύγχρονης μουσικής για φλάουτο και πιάνο στο Ωδείο Φ. Νάκας. (του Χάρη Κανάκη)
   Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 1016 είχα την χαρά να παραβρεθώ σε μια ακόμη συναυλία της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ), στο «Ωδείο Φίλιππος Νάκας» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θ. Αντωνίου. Τίτλος της συναυλίας «Landscapes» και όλα τα επιλεγμένα έργα της συναυλίας δικαιολόγησαν με τον καλύτερο τρόπο αυτό τον τίτλο μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης μουσικής και των τεχνικών εκτέλεσής της.

   Έργα των Karl Heinz Lonquich, Στάθη Γυφτάκη, Φανής Κοσώνα, Luciano Berio, Carl Vine, Peteris Vasks, Brian Ferneyhough, εκτελέστηκαν υποδειγματικά από μαθητές του δημοτικού ωδείου Καλαμάτας και έδωσαν το στίγμα του υψηλού επιπέδου σπουδών και της βαθειάς γνώσης των τεχνικών της σύγχρονης δημιουργίας, τόσο στο φλάουτο όσο και στο πιάνο.

   Από τα έργα που ακούστηκαν ξεχωρίζω τις «5 μικρές παραλλαγές για φλάουτο και πιάνο» της Φανής Κοσώνα (έργο του 2003, σε α’ ελληνική εκτέλεση), την «Sonata για φλάουτο και πιάνο» του Carl Vine (έργο του 1992) αλλά και το «Γλιστρούν οι ώρες…» για φλάουτο και μαρίμπα, του Στάθη Γυφτάκη (έργο του 2012).

Φανή Κοσώνα
Στάθης ΓυφτάκηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 12-2-19.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τρίτη 12-2-19.  Μία ακόμη εξαιρετική συναυλία της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών με το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης ...